суббота, 21 сентября 2013 г.

Вудро Вільсон


 
 

Юридична практика

У січні 1882 року Вільсон вирішив почати юридичну практику в Атланті. Один з однокурсників Вільсона по Віргінський університет запросив Вільсона приєднатися до його юридичній конторі в якості партнера. Вільсон приєднався до партнерства в травні 1882 року і почав юридичну практику. У місті була жорстока конкуренція зі 143 іншими адвокатами, Вільсон рідко вів справи і швидко розчаровувався в юридичній роботі. Вільсон вивчив законодавство з метою прийти в політику, але зрозумів, що він може продовжити наукові дослідження і одночасно займатися юридичною практикою, щоб напрацьовувати досвід. У квітні 1883 Вільсон звернувся в Університет Джонса Хопкінса, щоб вивчитися на доктора філософії і історії політології, а в липні 1883 залишив юридичну практику, щоб почати академічну кар'єру.


Губернатор Нью-Джерсі




У листопаді 1910 року його обирають губернатором штату Нью-Джерсі. На посаді губернатора він не дотримувався партійної лінії і сам вирішував, що йому потрібно робити.


Вільсон провів у Нью-Джерсі попередні вибори для внутрішньопартійного обрання кандидатів і ряд соціальних законів (наприклад, страхування робітників від нещасних випадків). У силу всього цього він став відомий за межами одного регіону.


Президентські вибори 1912



Вудро Вільсон балотувався в президенти від Демократичної партії, будучи Губернатором Нью-Джерсі. Його кандидатура була висунута Демократичною партією як компромісна в Балтіморі на зборах 25 червня - 2 липня, після тривалого внутрішньопартійної кризи.


На виборах основними суперниками Вільсона стали діючий на той час 27-й президент США Вільям Тафт від Республіканської партії і 26-й президент США Теодор Рузвельт, який після відставки порвав стосунки з Тафтом і Республіканською партією і створив Прогресивну партію. Рузвельт і Тафт змагалися за голоси республіканців, вносячи розкол і сум'яття в табір їх прихильників, що значно полегшило завдання демократові Вільсону. На думку американських політологів, у разі неучасті Рузвельта у виборах Вільсон навряд чи б виграв у Тафта. Крім того, 30 жовтня 1912 помер віце-президент США Джеймс Шерман, залишивши Тафта без кандидата у віце-президенти.


За результатами виборів Вудро Вільсон отримав 41,8% голосів, Теодор Рузвельт - 27,4%, Вільям Тафт - 23,2%. Вудро Вільсон переміг в більшості штатів і згодом отримав 435 з 531 голоси вибірників. Віце-президентом США був обраний Томас Маршалл.


Вудро Вільсон став першим президентом- південцем після Закарі Тейлора, обраного в 1848. Він був єдиним президентом США, що мали докторський ступінь, і одним з двох президентів, разом з Теодором Рузвельтом, колишнім також президентом Американської історичної асоціації.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий